Ingrid hjorth

Änglafärd genom solen
Änglafärd genom solen

Änglafärd genom solen

Oljemålning
Beskrivning

Ägare av skapelsen - Änglafärden genom solen - är Nonna Larsson o här kan ni läsa ett utdrag ur hennes bok

- SKRIVA OM KÄRLEK -

I Rydsgård bjöd jag in föreläsare o grupper samlades. Ingrid Hjorth var en av dessa. Ingrid är en underbar kvinna, konstnärinna, som följer sitt hjärta o har en vacker historia att dela med sig av. Ingrid målar fantastiska tavlor, dessutom är hennes konstverkfyllda av kraftfulla energier med budskap. Under skapandets gång tycks de söka upp den rätta ägaren som får ta del av målningens energier. Att jag skulle bli ägare till en sådan tavla fanns inte i min värld. Och förresten skulle jag aldrig ha råd o inte heller vilja köpa en tavla för 25.000 kronor, trodde jag. Ingrid Hjorth tolkar också drömmar o vi startade en drömgrupp. Under flera år hade vi våra träffar. Vi blev som en mycket nära familj, då våra innersta hemligheter i form av drömmarna kom upp i ljuset.

Vid ett av dessa drömgruppstillfällen kom Ingrid lite tidigare än de andra gästerna. Vi småpratade om livet o vad vi gjort sen sist. När Ingrid med ett leende berättade att hon just påbörjat en ny tavla, hörde jag mig själv säga. – Oj, den är ju till mig! Jag kände mig lika förvånad som uppspelt vid tanken, men samtidigt lite skakad över mina ord o började förebrå mig själv. Var kom det ifrån? Jag skulle inte ha någon tavla. Hade inte ens pengarna till en sådan. Men Ingrid hon bara log o såg lite hemlighetsfull ut. – jag har just fått veta vad tavlan ska heta sa hon. – Änglafärden genom solen. Ännu en ny dörr stod jag framför som bara väntade på att bli öppnad. Vad som fanns bakom dörren var total ovisshet. De är det som är livet. Att inte alltid veta. Varje aktiv handlling har ett syfte o för alltid alltid något nytt med sig. Förväntan inför det nya, okända låg i lufteno dallrade. Flyttlasset hade reducerats till hälften. Mycket nytt skulle de finnas plats till i det nya livet som väntade. En månad förre flytten från Rydsgård, levererades tavlan av Ingrid Hjorth. Hur pengarna plötsligt bara fanns där var ett litet mirakel i sig. Det är så livet är, fyllt av mirakel. Tacksamheten var stor, liksom glädjen över tavlan som för mig var den vackraste tavla jag någonsin sett. I de medföljande köpekontraktet kunder jag läsa.

Änglafärden genom solen.

Detta verk symboliserar resan in i ljuset, genom sin egen födelse med sina egna vingar som man nu genom egen inre vetskap har fött fram, för att bli fri i alltet. Möta leken, glädjen, ja, vetskapen om att jag vet vem jag är, fri i kropp o själ var jag än befinner mig i de olika dimensionerna. Fågel Fenix har rest sig – Ur askan o elden från de totala mörkret, med en kunskap om vad mörkret är – KÄRLEK – EN KÄR LEK -

Förundrad läste jag de högtidliga raderna. Någon djupare tolkning gav jag mig inte på. Men orden var vackra. Det var de viktigaste. Kanske betydde det att någonstans fanns det en kärlek som väntade där bakom dörren som nu stod på glänt. Med stor förväntan tog jag första steget in i mitt nya okända liv. Beredd att skörda. Beredd att så nya frön, fyllda av tacksamhet, kärlek o acceptans. Från molnet kunde jag bara le, när jag såg på livet i Beddingestrand. Det var underbart. En vacker trädgård skapades, o allt som inte var vitt i huset blev vitmålat. Ingrid Hjorths vackra tavla,” änglafärden genom solen”, fann direkt sin givna plats o varje eftermiddag nådde solens strålar tavlan som lyste upp som om det var solen själv som strålade genom den.

Lämna ett meddelande